Uitslag Champions League (20/04/04)

Vanavond werd in Monaco de eerste wedstrijd in de halve finales van de Champions League gespeeld. AS Monaco versloeg Chelsea met 3-1.

In een eerste helft met fraai voetbal opende de thuisploeg na een kwartier de score. Dado Prso was de maker. Chelsea kwam echter binnen vijf minuten alweer langszij door Hernan Crespo. In de tweede helft moest Monaco al binnen tien minuten met tien man verder nadat Vassilis Zikos Claude Makalele op het achterhoofd had 'geslagen'. Een akkefietje even tevoor, met Marcel Desailly in de hoofdrol, was door scheidsrechter Urs Meier over het hoofd gezien. Na de opwinding over de rode kaart was het Monaco dat met een man minder toch doorzette. Fernando Morientes knalde de bal uit de loop langs doelman Marco Ambrosio (2-1). Wie zou denken dat Chelsea een gooi naar de gelijkmaker zou kunnen doen kwam bedrogen uit. Invaller Shabani Nonda zette koud in het veld Monaco op 3-1, wat de eindstand werd. De Londenaren gaan zodoende een zware return tegemoet, waarin de uit-treffer mogelijk soelaas biedt. Op 5 mei wordt in Londen gespeeld.

Morgen is de tweede halve finalewedstrijd tussen Fc Porto en Deportivo la Coruna.