Auditteam onderzoekt rellen Ajax-Feijenoord

Het auditteam voetbalvandalisme gaat een onderzoek instellen naar de incidenten omtrent de wedstrijd tussen Jong Ajax en Jong Feijenoord. De wedstrijd liep afgelopen donderdag uit op rellen tussen spelers van Feijenoord en supporters van Ajax. Het ministerie maakte vandaag bekend dat het team de zaak gaat onderzoeken.

Het team, dat onder leiding staat van oud-staatssecretaris van Sport Vliegenthart, werd in augustus opgericht. Het auditteam houdt zich vooral bezig met vandalisme en andere incidenten waarbij geweld is betrokken, binnen het voetbal.

Eigenlijk houdt het team zich alleen bezig met wedstrijden uit de ere- en eerste divisie. Toch wordt er door het team een onderzoek ingesteld, op verzoek van minister van Binnenlandse Zaken Remkes. Hij deed dit verzoek omdat hij vindt dat de zaak vrij ernstig is.

Tientallen “supporters” van Ajax bestormden na de wedstrijd tussen Jong Ajax en Jong Feijenoord het veld en sloegen diverse spelers. Jorge Acuna liep bij de rellen een hersenschudding op.