Beruchte spammer De Bruin nog immer actief

De beruchte spammer Patrick de Bruin is degene die de laatste tijd spamruns heeft verzonden waarin mensen werd gevraagd om te helpen bij het natrekken van kentekens. De spams waren afkomstig van ene 'G. Gerritsen' die in maart continu spamberichten verzond waarin cd's met e-mailadressen te koop werden aangeboden.

De Bruin werd ontmaskerd door de anti-spamorganisatie Spamvrij.nl die via het faxnummer, dat 'G. Gerritsen' in zijn e-mails vermeldde, achter zijn identiteit kwam.

Patrick De Bruin teistert internet al langer met spam. De man, die ook in contact staat met extreem-rechts, trok in 2003 de aandacht met een groot aantal spamruns voor hypotheken, cd's met e-mailadressen en ook met een spambericht voor de site Extreemrechts.com. De Bruin is onder meer penningmeester bij de Vereniging van Nederlandse Nationalisten.

Onlangs zei De Bruin in een interview met Vrij Nederland dat hij was gestopt met spammen. Loze kreten zijn dat gebleken volgens Rejo Zenger, de maker van Spamvrij. Want volgens Zenger was De Bruin de laatste maanden actiever dan ooit. Het Belgische faxnummer van De Bruin is sinds februari in meer dan 33 spamruns gebruikt.