[update] Vierde dode schietpartij Tiel

Arno_lwd had ons via de nieuws-submit te melden:

De politie heeft laten weten dat alle personen die gisteravond bij een schietpartij in een winkelcentrum in Tiel om het leven kwamen volwassenen zijn. Dit bericht werd naar buiten gebracht na geruchten dat één van de slachtoffers een negenjarig meisje zou zijn. Ook de persoon die zwaargewond raakte is een volwassene. Hij of zij is in kritieke toestand naar het ziekenhuis overgebracht.

In verband met het onderzoek is de politie terughoudend met het verstrekken van informatie. Een zogenoemd Team Grootschalig Optreden is geformeerd om het drama te onderzoeken. Tot laat in de nacht was de politie bezig met het veilig stellen van sporen in het winkelcentrum aan de Kwelkade.

Het winkelcentrum, waarin onder meer een Aldi, slager, bakker en cafetaria zijn gevestigd, gaat pas vanmiddag weer open. Voor de deuren van het gebouw branden waxinelichtjes en liggen enkele bossen chrysanten. De aanwezige personen zijn voornamelijk journalisten en fotografen, het publiek houdt zich verder afzijdig.

Update 12.02
Het 3FM Nieuws meldt dat het zwaargewonde slachtoffer is overleden. Een begrafenisondernemer heeft dit verklaard.

De aanleiding voor de schietpartij zou in de relatiesfeer moeten worden gezocht, maar hierover zijn nog geen officiële mededelingen gedaan. Omroep Gelderland meldt dat de dodelijke slachtoffers een 30-jarige en 31-jarige man en een 29-jarige vrouw uit de Betuwe zijn. De zwaargewonde, een 26-jarige vrouw uit de Betuwe, zou dus inmiddels ook zijn overleden. Alle slachtoffers zouden bekenden van elkaar zijn. Volgens de politie heeft één van de dodelijke slachtoffers geschoten.

Om half vijf vanmiddag geeft de politie een persconferentie waar meer duidelijkheid over dit drama zal worden gegeven.