Een zwarte doos voor mensen

Dichterbijer had ons via de nieuws-submit te melden:

NASA houdt zich niet alleen bezig met het lanceren van raketten. Dit blijkt uit de nieuwste vinding van NASA: 'De zwarte doos voor mensen'. Als er met een vliegtuig iets mis gaat, dan kan aan de hand van de zwarte doos de oorzaak worden achterhaald. Zo is de CPOD ook ontworpen.

Het apparaat registreert alle biologische data zoals de bloeddruk, hoeveelheid zuurstof, temperatuur van het lichaam en nog veel meer. "Dit is een nieuwe tool," vertelt Greg Kovacs. "Hiermee kan het lichaam in de gaten worden gehouden, zonder het lichaam binnen te gaan." Greg Kovacs is professor aan de universiteit van Stanford en heeft in samenwerking met Carsten Mundt (NASA/Ames) en Kevin Montgomery (Stanford) dit apparaat ontwikkeld.

Door middel van een draadloze verbinding kunnen alle gegevens in een computer worden geladen zodat alle gegevens snel kunnen worden geanalyseerd. Op deze manier kan iedere dokter snel gegevens van een persoon ophalen. Wanneer de CPOD echt beschikbaar zal zijn is nog onbekend. Eerst zullen vooral astronauten van NASA dit apparaat gaan testen.


Een voorbeeld van de CPOD en hoe deze gedragen wordt.