TPG wil post Staphorst niet bezorgen

TPG Post wil in grote delen van Staphorst de post niet meer bezorgen omdat de brievenbussen te ver van de weg staan.

Veel woningen in Staphorst hebben een eigen oprijlaan vanaf de weg, maar TPG Post wil niet langer elke oprijlaan apart afgaan om de post aan huis te bezorgen. Volgens het voormalige staatsbedrijf is het verplicht om de brievenbus aan de weg te hebben hangen of staan.

Als de TPG zich strikt aan deze regels gaat houden zullen duizenden inwoners de komende tijd hun post niet meer ontvangen, dit meldt de gemeente Staphorst.

Al meerdere huishoudens hebben een brief ontvangen waarin staat dat TPG de bezorging staakt. "Een oplossing zou zijn als bewoners gezamenlijk brievenbussen langs de weg zetten. Maar dat wordt niet fraai in een beeldbepalende streek", zegt wethouder Bron. De gemeente zal inwoners van Staphorst juridisch ondersteunen als ze een rechtszaak willen aanspannen tegen TPG.

Een woordvoerder van het postbedrijf ziet eventuele juridische actie met vertrouwen tegemoet: "Eerder zijn zes inwoners van Staphorst naar de onafhankelijke Geschillencommissie Post gestapt. Die stelde ons in het gelijk.

Om de inwoners te dwingen de brievenbussen dichter bij de weg te plaatsen zullen alle poststukken binnenkort eerst af te halen zijn op het postkantoor in Meppel. Als de bussen daarna nog niet goed geplaatst worden zal de TPG alle brieven retour afzender sturen.