Klacht tegen AEL-leider wegens bedreiging

smokin had ons via de nieuws-submit te melden:

Tegen de voorzitter van de Belgische tak van de Arabisch Europese Liga, Ahmed Azzuz, is een klacht ingediend wegens intimidatie en bedreiging. De klacht is afkomstig van de Antwerpse diamantindustrie.

Azzuz noemde in een Vlaams weekblad - na de liquidatie door Israël van Hamas-leider Ahmed Yassin - Antwerpen een doelwit van Hamas: ''De diamantindustrie in Antwerpen steunt openlijk het zionistische regime in Israël.'' Hij riep de joodse gemeenschap in Antwerpen op de steun aan de staat Israël te beëindigen. ''Als de joden dat niet doen, zijn aanslagen in Antwerpen onvermijdelijk'', aldus Azzuz.

Ongeveer 80% van de gehele wereldhandel in diamanten vindt in Antwerpen plaats. Die sector werd indertijd opgezet door orthodoxe joden. Volgens algemeen directeur Peter Meeus van de Hoge Raad voor Diamant is de diamanthandel echter geen joodse sector. Hij wijst daarbij naar handelaren uit landen als India, Libanon, Armenië, Thailand en Japan die er de laatste jaren zijn bijgekomen. De diamantsector heeft ook verzocht de politiebewaking in de diamantwijk te verhogen.

Azzuz, bekend als de rechterhand van Abou Jahjah, werd eerder in België veroordeeld wegens bedreiging van een Vlaams Blok-kopstuk. In hoger beroep werd hij daar onlangs weer van vrijgesproken.