NieuwRechts kondigt actie in A'dam aan

NieuwRechts wil komende zaterdag in Amsterdam actie gaan voeren tegen het gedogen van steun aan een terroristische organisatie als de ETA én de lakse aanpak van de Nederlandse overheid te aanzien van moslimterroristen. De partij wijst erop dat ETA-verdachte Juanra Rodriguez enkele maanden onderdak genoot in het Amsterdamse krakersbolwerk Vrankrijk. Dergelijke schuilplaatsen voor terroristen dienen gesloten te worden, meent de partij van Michiel Smit. ''Het is schandalig dat de Amsterdamse overheid op een dergelijk lakse manier de steun aan terrorisme gedoogd in de stad. Amsterdam steekt de kop in het zand voor de aanwezigheid van dit gespuis'', aldus Smit op zijn site.

De lijsttrekker van Nieuw Rechts voor de EU-verkiezingen zal zelf aanwezig zijn bij de actie, die moet bestaan uit het uitdelen van folders en discussiëren met voorbijgangers over de Europese Unie.

Toesteming
NieuwRechts deelt mee dat burgemeester Job Cohen per fax op de hoogte is gesteld van deze actie. Niet bekend is of Cohen toestemming heeft verleend. Komende zaterdag wordt er in Amsterdam namelijk ook een protest gehouden door Het Platform tegen de 'Nieuwe Oorlog'. Deze groepering houdt op de Dam om 13:00 een landelijke manifistatie tegen de bezetting van Irak. Men eist onder meer de terugtrekkeing van de Nederlandse troepen.

Afgelopen woensdag voerde NieuwRechts overigens al actie in Rotterdam. Deze was gericht tegen de aanwezigheid van het kantoor van de stichting Al Aqsa/Jerusalem in Rotterdam. Volgens NieuwRechts een stichting die terrorisme steunt. Dagblad Trouw meldde gisteren dat Smit met vier personen voor het kantoor plaatsnam en een spandoek ontvouwde waarop in koeienletters Stop terrorisme’ stond geschreven. Er ontspon zich een felle discussie met Mohammed Abulei van de stichting die zei niets met terrorisme van doen te hebben en slechts hulp te bieden aan Palestijnen. Tegen Smit sneerde hij: ''Wij woonden hier al voordat jij werd geboren. Hebben wij ooit de openbare orde verstoord? Nee, jij bent de relschopper''. Hij reageerde daarmee op de opmerking van Smit dat hij met mensen die het terrorisme steunen geen contact wenst te hebben.

''Waar ik me zorgen over maak'', zei Abulei na afloop ''is dat de burgemeester toestemming gaf voor deze demonstratie. 99 procent van de moslims wereldwijd veroordeelt de aanslag in Madrid. Deze actie gaat niet tegen het terrorisme, maar gaat tegen migranten.''