Mogelijk menselijke resten in Canadees vlees terechtgekomen

Op een varkensboerderij in de Canadese provincie Britisch Columbia zijn in 2002 mogelijk menselijke resten verwerkt tot consumptievlees. Dat blijkt uit een uitvoerig onderzoek op de boerderij naar aanleiding van de grootste Canadese seriemoordenzaak ooit.


Seriemoordenaar Robert William Pickton

De politie vond destijds de resten van 22 vrouwen op de boerderij. De 54-jarige eigenaar van de boerderij, Robert William Pickton, werd in 2002 aangeklaagd voor vijftien gevallen van moord en voor de verdwijning van diverse vrouwen in de laatste twintig jaar. Eerder dit jaar meldde de politie dat er waarschijnlijk nog meer aanklachten bijkomen. De meeste vrouwen verdwenen uit Oost-Vancouver, berucht vanwege de drugsproblematiek. Van zeker 31 vrouwen is bekend dat ze zijn overleden.


De politie op zoek naar lichamen op de varkensboerderij

Volgens Dr. Perry Kendall, hoofd van gezondheidszaken in British Columbia, is het niet zeker dat er mensenvlees in het consumptievlees is terechtgekomen, maar kan het niet worden uitgesloten. Kendall heeft onderzocht of er gezondheidsrisico's zouden kunnen zijn indien het mensenvlees daadwerkelijk ter consumptie is aangeboden. De risico's schat Kendall echter klein in.