[update] Snelheidsverhoging @Home niet op tijd

pierce en bobjuh hadden ons via de nieuws-submit te melden:

Internetprovider @Home kan de een maand geleden aan haar broadband-abonnees beloofde verhoging van de uploadsnelheid niet op tijd realiseren. Interne planning is hiervan de oorzaak volgens moederbedrijf Essent.

Op 9 februari berichtte kabelaar Chello over een snelheidsverhoging aan al haar afnemers, waarna woordvoerder Jan Bakker van Essent eenzelfde toezegging deed aan @Home-abonnees. De uploadsnelheid zou verhoogd worden naar 256 Kbps.

Wanneer de snelheidsverhoging nu voltooid zal worden, kan Bakker nog niet zeggen : "Het gebeurt bij ons in fases en dus niet in alle plaatsen tegelijk. Als ze hier deze maand mee beginnen, kunnen ze hier wel tot september mee bezig zijn. De precieze planning is gewoon nog niet helemaal helder."



Update 20.53
In een reactie op het bericht op Webwereld stelt @Home dat het bericht op Webwereld niet helemaal juist is. De kabelaanbieder zou vanavond al beginnen met de upgrade van de upstream bandbreedte voor klanten met een breedbandaansluiting. Op 24 maart zouden de werkzaamheden zijn afgerond. Door middel van een zogenaamde 'product-alert' zal @Home vanavond nog haar klanten informeren. Het bedrijf betreurt de gebrekkige communicatie over de upstreamverhoging.