Verdachte pedoseks schrijft open brief

calvobbes had ons via de de nieuws-submit te melden:

Een 64 jarige man uit Overveen die wordt beschuldigd van de verkrachting van 3 meisjes in Gambia heeft zijn onschuld bepleit in een advertentie op de voorpagina van het Haarlems Dagblad. De man, W. de Wit, vraagt in een open brief aan de officier van justitie F. Schlingemann om hem snel vrij te laten.

In oktober werd De Wit in Gambia aangehouden op verdenking van seks met minderjarige kinderen. De man was betrokken bij het pension Holland House Bakou, in de buurt van de hoofdstad Banjul. In dat pension hebben een aantal toeristen zich schuldig gemaakt aan kindersekstoerisme. Uit gesprekken met onder andere toeristen en misbruikte kinderen kwam de naam van de verdachte veelvuldig naar voren. Het is niet duidelijk wat zijn rol precies is geweest, maar hij vervulde wel een centrale rol in het pension. Daarnaast had die zelf een winkel met tweedehands bankstellen, naaimachines, koelkasten en andere huishoudelijke apparaten.

Seksueel misbruik wordt in Gambia nauwelijks aangepakt. Veel van de zaken worden afgekocht doordat rijke blanken met geld gaan zwaaien en dan staat justitie machteloos. Daarnaast hebben ze geen zin in rechtszaken tegen westerlingen en willen ze hun tijd liever besteden aan geld verdienen om eten te kunnen kopen. In juni 2003 echter kreeg Nederland toestemming om een onderzoek naar Nederlands sekstoerisme in te stellen. Daarbij kregen ze hulp van de Gambiaanse politie en justitie. In oktober hadden ze dus al resultaat toen de 64 jarige man uit Overveen werd aangehouden.

In de open brief van vandaag zegt de man onschuldig te zijn ''De tranen van enkele donkere mensen zijn tot heden voor u geloofwaardiger dan de reputatie van iemand die vijftig jaar hard gewerkt heeft. U bent door hen, net als ik, volkomen bedrogen.'' De verdachte is ervan overtuigd dat hij slachtoffer is van een lastercampagne uit Gambia.

Ondertussen worden de 3 slachtoffers die aangifte hebben gedaan opnieuw verhoord door de politie in Gambia. De persofficier van justitie ziet geen reden om de verdachte vrij te laten. De aanklacht tegen hem staat nog overeind. Wij wachten met de verdachte het nadere onderzoek af dat op dit moment nog loopt.''