"The Return of The King" wint 5 BAFTA's

Tijdens de jaarlijkse uitreiking van de BAFTA (British Academy of Film and Television Arts) Awards is "Lord of the Rings: The Return of the King" uitgeroepen tot beste film. Grote verliezer was "Cold Mountain", die van de dertien nominaties er slechts twee verzilverde.

De derde film in de Lord of the Rings-trilogie won ook nog awards in de categoriën 'Beste Special Effects', 'Beste Bewerkte Script' en 'Beste Cinematografie'. Ook de publieksprijs ging naar "The Return of the King". "Cold Mountain" won awards in de categoriën 'Beste vrouwelijke bijrol' (Renee Zellweger als Ruby Thewes) en 'Beste muziek'.

Tot beste acteur en actrice werden Bill Murray en Scarlett Johansson verkozen, beiden te zien in "Lost in Translation". Peter Weir won de prijs voor beste regie, voor zijn productie "Master and Commander: The Far Side of the World" en de prijs voor beste buitenlandse film ging naar "In This World".

De BAFTA's zijn de belangrijkste Britse filmprijzen. De volledige lijst van winnaars en genomineerden is hier te vinden.