Justitie gaat hartsvriendin Maja vervolgen

knny, Stellarc2 en Chronos hadden ons via de newssubmit het volgende te melden:

In verband met de moord op Maja Bradaric vervolgt het Openbaar Ministerie (OM) in Arnhem de 15-jarige Nina K. Het meisje wordt vervolgd omdat ze wist van de moordplannen op haar hartsvriendin, maar dit niet bij de politie meldde. Nina kan hiervoor maximaal een half jaar jeugddetentie krijgen. Ze wordt niet vervolgd voor mogelijke betrokkenheid bij de moord.

De 16-jarige vwo-scholiere Maja Bradaric werd op 16 november vermoord en haar in brand gestoken lichaam werd aangetroffen in een recreatiegebied in de buurt van Bemmel. Twee achttienjarige verdachten, Goran M. en Ferdi O., hebben een gedeeltelijke bekentenis afgelegd over de moord. Ze zouden Maja in een auto hebben gewurgd met een touw. Daarna lieten zij haar lichaam brandend achter. Het motief van Goran M. zou zijn geweest dat Maja in zijn relatie met Nina wilde stoken. Dit had hij voor de moord al enkele malen gezegd. Getuigen hebben echter verklaard dat Goran wel vaker zulke dingen zei en dat niemand hem serieus nam.

Nina K. zal overigens niet meer terugkeren naar haar oude school, het Dominicus College in Nijmegen. Volgens de rector is deze beslissing in samenspraak met haar ouders genomen, omdat de school de veiligheid van het meisje niet kan garanderen. Veel leerlingen van de school nemen het Nina kwalijk dat ze in de dagen dat Maja vermist werd, niets heeft gezegd.