Ophef over zoenende meisjes op schoolplein

Petra76 had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Twee leerlingen van het Theresialyceum in Tilburg zijn gisteren door hun coördinator op hun gedrag aangesproken omdat ze uitgebreid stonden te zoenen op het schoolplein. Het incident heeft onder leerlingen uiteenlopende reacties losgemaakt, vooral omdat het hier om twee meisjes gaat.

Sommige leerlingen hebben hun afkeuring uitgesproken over de homoseksuele geaardheid van hun medeleerlingen, maar anderen verwijten de school discriminatie. Waarnemend rector J. Boeijen heeft nadrukkelijk aangegeven dat de school niet discrimineert. "We hebben gezegd dat dit gedrag niet past op de school. Dat zouden we ook niet toestaan als het gaat om een jongen en een meisje, of om twee jongens. Het heeft er niets mee te maken dat het om twee personen van hetzelfde geslacht gaat".

Ook liet Boeijen weten dat respect voor de ander één van de pijlers van het beleid van de school is. "Ik denk dat we op school zelfs meer homoseksuele docenten hebben dan homoseksuele leerlingen. Het is hier volstrekt geen kwestie." De leerlingen zijn enkel op hun gedrag aangesproken omdat ze een grens overschreden hadden. "Dat leerlingen elkaar een aai geven, hand in hand lopen of zo een kusje geven is geen enkel punt. Het wordt anders als dat gedrag als provocerend wordt ervaren."

Boeijen is er echter wel van geschrokken dat het voorval intolerante reacties heeft losgemaakt onder leerlingen. "Dat had ik niet verwacht, en wij gaan dat zeker bespreekbaar maken. Want net zoals je van die twee meisjes respect mag verwachten, moeten ook leerlingen respect opbrengen voor de seksuele geaardheid van anderen."