Stagiair verdacht van ongewenste intimiteiten

R-Style had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Een stagiair op basisschool De Driesprong in het Limburgse Geleen wordt verdacht van ongewenste intimiteiten met schoolkinderen. Afgelopen vrijdag kreeg de directie van kinderen signalen over zijn gedrag, waarna de politie is ingeschakeld en de stagiair de toegang tot de school ontzegd werd.

Het gaat om een man die in Sittard de MBO-opleiding voor onderwijsassistent volgt. De man assisteerde al een half jaar op De Driesprong bij de groepen één tot en met vier. Het bestuur van de school wil niet zeggen wat de man precies gedaan heeft. Ook is nog onduidelijk om hoeveel kinderen het gaat. De ouders van de betrokken kinderen zijn inmiddels op de hoogte gebracht, evenals de onderwijsbegeleidingsdienst en de GGD. Binnenkort zal er een ouderbijeenkomst gehouden worden voor alle ouders van de betrokken klassen.

Leeuwenborgh Opleidingen, waar de jongen zijn opleiding volgt, neemt de zaak hoog op. De unitmanager wil echter eerst het onderzoek afwachten alvorens maatregelen tegen de stagiair te nemen. Ook gaf hij aan dat Leeuwenborgh nooit eerder bij een dergelijke zaak betrokken is geweest.