Klachtenpoll deugt van geen kant

Logo Publieke OmroepOp de website van Ook dat nog staat de site van het programma boven aan in de zelf in het leven geroepen “Gouden slak” wedstrijd. Dit als gevolg van een ludieke actie die is uitgevoerd door Onno Geerdink van provider RegistreerNUjouw.nl/Selious. Hij wil met de actie bewijzen dat de website van Ook dat nog zeer slecht beveiligd is.

Tot grote verbazing van Geerdink was zijn bedrijf genomineerd voor de Gouden Slak wedstrijd. Voor de titel van “Gouden Slak” komen bedrijven en instellingen in aanmerking die extreem lange wachttijden hebben. Een klant waarmee Geerdink een geschil heeft, heeft ervoor gezorgd dat Geerdink hoog in de lijst van de wedstrijd kwam te staan. Het enige wat de klant hoefde te doen, was op refresh klikken en een andere naam in te vullen. Geerdink vindt het schandalig dat de site van een consumentenbond zo slecht is beveiligd, omdat een bedrijf zo zeer makkelijk gechanteerd kan worden. “Het is schadelijk voor mijn bedrijf”, aldus Geerdink die over het algemeen tevreden klanten zegt te hebben.

Geerdink hoopt met zijn actie te bereiken dat de site helemaal offline wordt gehaald en er vervolgens bekeken wordt of de problemen kunnen worden opgelost. Momenteel is de site slechts voor een gedeelte offline gehaald, onder andere de “Gouden Slak” wedstrijd werkt niet meer. "We onderzoeken momenteel hoe we kunnen voorkomen dat mensen meerdere malen hun stem uitbrengen", aldus persvoorlichtster Monique Moeskops van de KRO. Ze voegt er wel aan toe dat het aantal stemmen niet doorslaggevend is bij het bepalen van de winnaar van de Gouden Slak. "Het gaat vooral om de motivatie achter de klachten en deze worden door de redactie van Ook Dat Nog onderzocht."