[update] Morgen mogelijk veel sneeuw in NL

Wanneer de verwachtingen zullen uitkomen, kan heel Nederland morgen rekenen op een sneeuwdek van gemiddeld vijf centimeter. Dit aldus Piet Paulusma en weeronline. Aangetekend dient te worden dat de verschillen plaatselijk aanzienlijk zullen zijn.

Morgenochtend zal de eerste zone met sneeuwbuien over het land gaan trekken, waarbij plaatselijk al de eerste centimeters sneeuw kunnen komen. Doordat de temperatuur rond het vriespunt uit zal komen, blijft de sneeuw op veel plaatsen liggen.

Na deze zone blijft het enkele uren droog, waarna er in de loop van de middag steeds meer sneeuwbuien het land in zullen trekken, die ook nog eens steeds actiever zullen worden. Tot middernacht kan er dan plaatselijk nog een aantal centimeter vallen. Ook donderdag zullen de nodige sneeuwbuien vallen, die het sneeuwdek plaatselijk nog flink kunnen ophogen. De meeste sneeuw wordt verwacht boven de grote rivieren, met plaatselijk dus grote verschillen.

Waarschijnlijk zal de sneeuw al in het weekeinde weer smelten, omdat er een grote kans bestaat dat zachte lucht ons land zal bereiken. De temperaturen lopen dan op tot boven de vijf graden.

Update 22:50

Inmiddels is op de KNMI site te lezen dat er gewaarschuwd wordt voor extreem weer morgen. Verwacht wordt dat er een sneeuwjacht komt ((ZWARE) sneeuwval in combinatie met windkracht acht), die voor grote overlast kan gaan zorgen.

Morgenvroeg om zes uur komt het KNMI met een update