Bush en Hillary Clinton meest bewonderd

Reya en Satine hadden ons via de newssubmit het volgende te melden:

Onder de inwoners van de Verenigde Staten is president Bush de meest bewonderde man. Als meest bewonderde vrouw kwam senator Hillary Clinton, de vrouw van ex-president Bill Clinton, uit de bus.

Dit blijkt uit een onderzoek dat uitgevoerd werd in opdracht van CNN en de krant USA Today. Drie op de tien ondervraagden noemden Bush als de man die zij het meest bewonderden. Op de lijst van meest indrukwekkende mannen staan de paus en Colin Powell, de Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken, op een gedeelde tweede plaats met ieder vier procent van de stemmen.

Bij dit soort onderzoeken komt het vaak voor dat de zittende Amerikaanse president op de eerste plaats staat. Voor 'first ladies' geldt dit echter niet. De huidige first lady, Laura Bush, komt bij de meest bewonderde vrouwen niet verder dan een derde plaats met zes procent van de stemmen. Voor Hillary Clinton is dit de tweede keer dat ze op de eerste plaats staat. Dit jaar stemde zestien procent van de ondervraagden op Clinton. Op de tweede plaats staat presentatrice Oprah Winfrey met zeven procent.