Katholieke basisschool heeft moslim als directeur

De rooms-katholieke basisschool de Dijsselbloem in Voorburg heeft sinds kort een moslim als directeur. Voorzover bekend is het de eerste katholieke basischool in Nederland met een moslim aan het hoofd. De directeur is Moesin Laghmich (31) uit Zoetermeer; hij is van Marokkaanse komaf.

Binnen het bestuur is veel gediscussieerd over de benoeming. "Maar we hebben toch voor hem gekozen, omdat hij een heel geschikte kandidaat was. We zijn er bovendien van overtuigd, dat de katholieke identiteit van de school gewaarborgd blijft", aldus een zegsman. Laghmich heeft ook de steun van de medezeggenschapsraad van De Dijsselbloem. "We hebben een fantastische directeur, die we voor geen goud willen missen."

In een interview met de Haagsche Courant zegt Laghmich een overtuigd moslim te zijn, maar dat hij vanuit de integratiegedachte ook openstaat voor andere geloven. "Het gaat er volgens mij vooral om hoe je leeft. Welk geloof je aanhangt, is dan niet zo belangrijk." De moslimdirecteur probeert die boodschap ook over te brengen op De Dijsselbloem, een school met leerlingen van diverse nationaliteiten "We moeten elkaar respecteren en ons niet laten leiden door vooroordelen. Alleen dan kunnen we goed met elkaar samenleven."