Vier gewonden bij gasexplosie Lelystad

bloodkiller007 had ons via de newssubmit het volgende te melden:

In Lelystad-Haven zijn vanochtend vier mensen gewond geraakt toen er een gasexplosie in een flatwoning plaatsvond. Drie van de gewonden zijn brandweerlieden.

Rond vier uur 's nachts werd door de bewoners van het pand aan de Binnendijk een gaslek gemeld, waarna de brandweer uitrukte. Kort nadat de brandweer en een persoon van de woningbouwvereniging het pand betraden, volgde een explosie. Op dat moment waren de bewoners van de flat en ruim 50 omwonenden al geëvacueerd. De vier gewonden werden met brandwonden vervoerd naar het Zuiderzeeziekenhuis in Lelystad. Drie van hen zijn inmiddels overgebracht naar het Martini-ziekenhuis in Groningen.

Direct na de ontploffing brak er brand uit, die door de brandweer kon worden geblust. Door de klap werden twee woningen volledig vernield en liepen andere woningen aanzienlijke schade op. De bewoners van de zestien woningen in de flat mogen voorlopig nog niet terugkeren.

Inmiddels is een bewoonster van één van de woningen opgepakt door de politie. Het gaat om een overspannen vrouw die al jaren voor overlast in de buurt zorgt. Zij is volgens de politie vermoedelijk verantwoordelijk voor de ontploffing. Naar de precieze toedracht van de ontploffing is een onderzoek ingesteld.