Zes vluchten geannuleerd wegens terrorismedreiging

Zes vliegtuigen die de komende dagen van Parijs naar Los Angeles zouden vliegen, zijn uit angst voor een terroristische aanslag niet opgestegen. De Franse overheid nam dit besluit na een waarschuwing van de Amerikaanse ambassade voor een mogelijke terroristische aanslag.

Gestrande reizigers zullen worden opgevangen in hotels op het vliegveld Charles de Gaulle. Premier Raffarin meldt dat de maatregel is gebaseerd op informatie die is verkregen in het kader van de Frans-Amerikaanse samenwerking tegen het terrorisme.

De Franse autoriteiten hebben van de Amerikanen een lijst met daarop namen van verdachte personen gekregen die op de passagierslijsten van drie geannuleerde vluchten stonden.

Uit angst voor een mogelijke terreuraanval waren de veiligheidsmaatregelen op het vliegveld van Los Angeles al aangescherpt. Zo mogen automobilisten, taxi's en dergelijke uitgezonderd, tot 4 januari niet tot aan de terminals rijden om reizigers af te zetten of op te halen. Volgens Los Angeles International Airport gaat het om de strengste maatregelen sinds 11 september 2001.