[update] Explosies treffen hotel in Bagdad

Irak Bij het Sheraton Hotel in de Iraakse hoofdstad Bagdad zijn zojuist explosies gehoord. Het is nog onduidelijk of het om een aanslag gaat. Ook is onbekend of slachtoffers zijn gevallen.

In het Sheraton Hotel verblijven veel buitenlanders, waaronder westerse zakenlieden, journalisten en medewerkers van de coalitietroepen. Het ligt in een zwaar bewaakte wijk van Bagdad.

Amerikaanse soldaten zijn onmiddellijk na de explosies een onderzoek ter plekke begonnen. Getuigen melden dat bij het hotel rook opstijgt en het geluid van automatische machinegeweren te horen is.

Volgens de laatste berichten zouden de bovenste verdiepingen van het hotel door een raket zijn getroffen. Die zou door onbekenden zijn afgevuurd waarna zij in twee auto's zijn gevlucht. Woordvoerders van het Amerikaanse leger verklaren dat er geen slachtoffers zijn gevallen.

Sheraton Hotel eerder getroffen door aanslag
Op 21 november werden raketten op hetzelfde hotel afgevuurd. Enkele gasten raakten hierbij lichtgewond. Het hotel liep slechts lichte schade op. Diezelfde dag werd ook het Palestine Hotel in de Iraakse hoofdstad beschoten.

Drie Amerikaanse soldaten gedood
Eerder vandaag werden bij een aanslag op hun konvooi in Samarra drie Amerikaanse soldaten gedood. Deze aanslagen vonden ten noorden van Bagdad plaats. Ook kwamen vijf mensen om bij een aanslag in de Noordiraakse stad Erbil.

Het Amerikaanse leger heeft gewaarschuwd voor aanslagen door tegenstanders van de door Amerika geleide coalitietroepen in Irak. Zij zouden hun tactieken om met name Amerikaanse soldaten te doden, hebben aangepast. Het is namelijk voor hen lastiger geworden om aanslagen te plegen.

Het oorspronkelijke bericht werd vandaag om 19.09 uur geplaatst.