Formule 1: Verstappen definitief weg bij Minardi

Jos Verstappen heeft gisteren op z'n eigen site te kennen gegeven definitief niet meer voor Minardi uit te komen. Ook al had teambaas Paul Stoddard eerder al laten weten graag nog een seizoen met Verstappen te willen rijden, garanties aangaande een verbetering van de sportieve prestaties van het kleine Italiaanse team konden niet worden gegeven. En dat gaf voor zowel Verstappen als hoofdsponsor Trust de doorslag verder te kijken naar een stoeltje bij een ander Formule 1 team.

Dit laatste zal overigens niet gemakkelijk zijn. Het enige nog voor Jos te bereiken zitje lijkt bij de renstal van Jordan te zijn. Daarover heeft teambaas Eddie Jordan deze week nog gesprekken gevoerd met Michel Perridon, de baas van sponsor Trust en tevens optredend als de onderhandelaar voor Verstappen. Een definitieve beslissing omtrent deze gesprekken wordt door alle partijen overigens niet vóór januari verwacht.

Ook geruchten dat er nog steeds een stoelendans op komst is met een directe overgang van Montoya van Williams naar McLaren en Webber van Jaguar naar Wiliams, zet Verstappen opnieuw in de picture voor een stoeltje bij Jaguar. Feit is dat motorenfabrikant Cosworth heeft verklaard, gedwongen door de 'one-engine-rule' (max. één motor per raceweekend), Jaguar en Jordan uit te rusten met dezelfde motor, iets wat het onderlinge kwaliteitsverschil aanzienlijk zou moeten verkleinen.

Voor meer details en F1-nieuws kijk je uiteraard op de FOK!F1-manager
(Eveneens gesubmit door Kopspijkers, waarvoor dank.)