Dodental busongeluk België op elf

Bij het busongeval aan de Belgische/Franse grens in Hensies zijn elf mensen om het leven gekomen. Eerst werd aangenomen dat er twaalf dodelijke slachtoffers gevallen waren, maar één passagier zou uiteindelijk niet op de bus gestapt zijn. Van de 37 gewonden verkeren er twee in kritieke toestand. Zij zijn naar een brandwondencentrum overgebracht. Drie anderen liggen nog in het ziekenhuis, de overigen mochten gisteren het hospitaal verlaten.

Autopsie op het lichaam van de buschauffeur moet aantonen wat de oorzaak van het ongeluk was. Mogelijk is de chauffeur in slaap gevallen of onwel geworden.

De bus knalde gisterochtend om vijf uur bij de grensovergang tegen de vangrail aan en vloog in brand. Dankzij verstandig optreden van de tweede chauffeur konden vele passagiers de bus via de achteruitgang verlaten. In de bus zaten twintigers, voornamelijk buitenlandse studenten, uit het stadje Gössweinstein bij Nürnberg in de Duitse deelstaat Beieren. Zij waren op weg naar Parijs om daar het weekend door te brengen. Het is nog niet bekend welke nationaliteit de omgekomen slachtoffers hebben.