Jonge vader claimt koninginamalia.nl

stormiot had ons via de newssubmit het volgende te melden:

De domeinnaam koninginamalia.nl is al bezet. Een inwoner uit Almere registreerde meteen de domeinnaam toen de naam maandag uitlekte. Vincent Suurenbroek, een jonge vader die werkzaam is in de computerbranche, deed het "Puur voor de kick."

Andere domeinnamen zoals koningincatharina.nl en catharinaamalia.nl, zijn na de bekendmaking van de naam ook razendsnel geregistreerd door particulieren. Op de site koninginamalia.nl staat alleen een kroontje met de tekst "Nederlands toekomstig Koningin Catharina Amalia." Suurenbroek weet nog niet precies wat hij met zijn site zal doen, maar er komt vooral leuk nieuws op te staan. "We hebben geen boze bedoelingen, hoor."

De stichting Sigillis Regiis Praesidio, die namens het Koninklijk Huis symbolen en namen beschermt, laat weten dat zij niet is vergeten deze domeinnaam te registeren, maar dat "er een grens moest worden getrokken." "Er is rekening mee gehouden dat aanverwante domeinnamen door anderen kunnen worden geregistreerd", aldus de Rijksvoorlichtingsdienst. "Als de namen met het woord koningin al zijn opgeëist, dan is dat jammer. Wij spannen geen rechtszaken aan om de naam alsnog te krijgen."

Op de site koningincatharina.nl staat een afbeelding van de baby met het kapsel van Beatrix en een kroontje. De eigenaren van de site catharinaamalia.nl laten weten de domeinnaam speciaal voor de koninklijke ouders te hebben aangevraagd.