Amerikaanse beren lijden onder fastfood

VeiligGlijden had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Dat veel fastfood eten zorgt voor overgewicht bij volwassenen en kinderen is bekend. Maar ook beren in de buurt van bewoonde gebieden krijgen overgewicht door de vette, snelle hap.

De dieren struinen de vuilnisbakken af op zoek naar eten en vinden veel restanten van fastfood. Onderzoek in Nevada heeft aangetoond dat de dieren er luier en dikker van worden, aldus The New York Times.

The Wildlife Conservation Society constateert dat de dieren hierdoor geen tijd meer aan de jacht besteden en afhankelijk worden van de restanten die de mens achterlaat. De dieren blijven in de buurt van de vuilnisbakken omdat het eten telkens op dezelfde plaats is te vinden en steeds weer wordt aangevuld.

De onderzoekers hebben bijna zestig beren een halsband om gedaan en zo konden ze wekenlang de beren volgen. De wilde beren besteedden het grootste deel van hun tijd in ongerepte gebieden, terwijl de stadsberen vlakbij mensen in bewoonde gebieden verbleven. Sommige beren sliepen onder de vloerdelen van huizen of in achtertuinen. Veel stadsberen maakten tochten van de ene parkeerplaats naar de andere parkeerplaats op zoek naar eten.