Man doodt schoonbroer met bijl

NuX_NuFF had ons via de newssubmit het volgende te melden:

In een huis in het Belgische Kuringen werd maandagochtend het stoffelijk overschot gevonden van de 31-jarige bewoner, Carlos Rodriguez Santa-Maria. De man had diepe hoofdwonden en lag in een plas bloed. De 30-jarige vrouw van het slachtoffer en haar 25-jarige broer, die bij het gezin inwoonde, worden ervan verdacht iets met zijn dood te maken te hebben.

De vrouw lichtte rond vijf uur maandagochtend de hulpdiensten in, enkele uren na de dood van haar man. Hulpverleners stelden bij aankomst vast dat de bewoner overleden was. Uit de diepe snijwonden in zijn hoofd maakte men op dat hij met een zwaar, scherp voorwerp op het hoofd was geslagen. Later zou zijn gebleken dat de man met een bijl om het leven is gebracht.

"Broer wilde ingrijpen in echtelijke ruzie"

Na een eerste onderzoek werd duidelijk dat de vrouw van het slachtoffer al verschillende klachten bij de politie had ingediend wegens zware mishandeling, sommige zelfs zeer recentelijk. Verder werd ook duidelijk dat het stel in de nacht van zondag op maandag weer ruzie had. Buren zouden daar flarden van hebben gehoord.

De broer van de vrouw is daarop tussenbeide gekomen. De man woonde in bij het gezin, en wist daardoor dat de ruzies vaak met geweld gepaard gingen. Hij zou, uitzinnig van woede, met een bijl op zijn schoonbroer in hebben gehakt, wat de 31-jarige bewoner niet overleefde. De 25-jarige verdachte is verhoord door leden van gerechtelijke diensten van het arrondissement Hasselt en zou vrij snel bekend hebben.

Over de betrokkenheid van de vrouw van het slachtoffer, loopt nog een onderzoek. Beide verdachten zijn militairen, daarom werd het onderzoek maandag overgenomen door de krijgsauditeur.