Paniek door schietende amateur-filmers

biertapper had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Twee amateur-filmers hebben zondag in Zaandam voor grote opschudding gezorgd door elkaar in auto's op een industrieterrein met nepvuurwapens achterna te zitten. De Zaandammers (29 en 30) werden vervolgens na een tip aangehouden.

Een beveiligingsbeambte van het industriegebied bij de Sluispolderweg in Zaandam waarschuwde de politie, omdat hij een man had gezien, die uit een rijdende auto hing met een vuurwapen in zijn hand. Voorts had hij in één van de auto's een man met bebloed hoofd zien zitten.

Toen de politie gehuld in kogelwerende vesten ter plaatse kwam, trof zij daar de twee auto's met zeven mensen aan. Zij kregen het bevel de handen in de lucht te steken, waarna de politie hen fouilleerde, echter zonder resultaat. Doorzoeking van de auto's leverde echter de twee realistisch uitziende nepvuurwapens op, alsmede een koffer met schminkattributen en verschillende videocamera's.

De 'verdachten' verklaarden met filmopnamen bezig te zijn. Het bloed op het hoofd van één van de mannen bleek uit verf te bestaan. Op het politiebureau werd het verhaal van twee mannen nog eens nageplozen. Vervolgens kregen ze een proces-verbaal en konden ze vertrekken.