Anti-pedo demonstratie in Amsterdam

Reya had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Komende zaterdag gaat in Amsterdam het Actiecomité Stop Martijn demonstreren tegen de pedofielenclub Martijn. Het actiecomité is een bundeling van vijf organisaties die zich keren tegen pedofilie en tegen Martijn, de belangenvereniging voor pedofielen.

Het comité eist harde maatregelen tegen ,,de handel in en seks met kinderen''. Zij willen dat pedofielen na een veroordeling chemische castratie ondergaan en dat meervoudige kinderverkrachters de doodstraf krijgen. Daarnaast werken ze aan een website waar veroordeelde pedofielen met naam en toenaam worden vermeld. Wat dat laatste betreft worden eerst nog de juridische consequenties bekeken, aldus Michiel Smit van NieuwRechts, één van de oprichters van het actiecomité.

Achter het actiecomite zitten onder meer de Nieuwe Nationale Partij (NNP), NieuwRechts en de organisatie 'Moeders tegen pedofilie'.

Op de internetsite Indymedia is inmiddels een oproep geplaatst om deze demonstratie van ''fascisten'' onmogelijk te maken. ''Sinds wanneer is rechts zo sterk en moedig om te denken dat ze dit ongestoord kunnen doen?'', vraagt men zich daar af.

Volgens de AFA (Anti Fascistische Actie Amsterdam) zullen er zeker acties tegen de demonstratie komen. Dit omdat extreemrechtse partijen ,,met dit soort populistische onderwerpen het isolement proberen te doorbreken waarin hun gedachtegoed is geplaatst''.