Syrië zweert nogmaals wraak op Israël

Vandaag is bekend geworden dat Syrië nogmaals heeft gezworen een eventueel volgende aanval van Israël op het land te zullen wreken. Volgens een regeringswoordvoerder heeft Syrië het recht om zichzelf te kunnen verdedigen. Wanneer Israël dit nog een keer doet, zoals een week geleden ook gebeurde, zal dat gewroken worden, aldus de regeringswoordvoerder. Eerder deze week sprak een ambassadeur van Syrië in Spanje met ongeveer dezelfde woorden. De landen zijn formeel gezien nog altijd in oorlog met elkaar.

Afgelopen zondag voerde Israëlische gevechtstoestellen bombardementen uit op een vluchtelingenkamp vlakbij de Syrische hoofdstad Damascus. Israël blijft volhouden dat er terroristische activiteiten werden gepleegd, want het zou een opleidingskamp voor terroristen zijn. Syrië zweert bij hoog en laag dat het een vluchtelingenkamp was.

Israël reageerde laconiek op het nieuws vanuit Syrië Zo stelt een woordvoerder van het ministerie van Buitenlandse Zaken van Israël dat: "ieder land een doelwit van Israël is dat terroristische organisaties of terroristenleiders herbergt". Het toepassen van geweld tegen die landen is volgens de woordvoerder zelfverdediging, omdat terroristen onschuldige burgers in Israël aanvallen. De kwestie leidde van de week binnen de Verenigde Naties tot grote verdeeldheid.