FNV wil ochtendspits platleggen

Vakbond FNV bondgenoten wil morgenochtend de ochtendspits rond Utrecht lamleggen en heeft daarom chauffeurs uit het beroepsgoederenvervoer opgeroepen om langzaam te gaan rijden. Volgens FNV-bestuurder J. Helig is dit een "publieksparticiperende" actie. "Ze worden inderdaad gedwongen mee te doen. Maar de regelingen waar het om gaat zijn ook verplicht", aldus Helig.

De actie zal duren van 8 tot 12. Volgens de FNV hebben de chauffeurs aangegeven uitermate ontevreden te zijn over het nieuwe kabinetsbeleid, met name over het schrappen van ouderenregelingen. Een woordvoerder van het Traffic Information Center zegt dat het niet goed is in te schatten wat de gevolgen zullen zijn voor het verkeer: "Ik ken de aard van de acties niet. Het is echter heel goed mogelijk dat er flink veel extra vertragingen komen. Maar wellicht houden de automobilisten er rekening mee."

De ANWB laat zich kritisch uit over de actie en noemt deze "uiterst onverstandig". "Het publiek heeft niets te maken met het conflict tussen de bonden en het kabinet. Ik denk dat ook niet dat FNV bondgenoten zich hiermee populair maakt. Het is onverstandig en onaangenaam", aldus een woordvoerder. De ANWB heeft er wel begrip voor dat de bond acties voert die leiden tot overlast, maar vindt dat dit eerst met alle partijen overlegd moet worden.

Ook dank aan RubberenRobbie voor het melden van dit nieuws via de newssubmit.