Reptielachtige eieren komen uit de lucht vallen

Bij Connecticut is een mysterieuze substantie uit de lucht gevallen die op een soort eieren lijkt. "Ik hoorde een geluid en zei tegen mijn vrouw dat het hagelde", zegt Primo D'Agata. Hij ging zijn krant weer lezen, maar zag dat de vreemde hagelstenen niet smolten.

Toen hij buiten keek, zag hij dat het op een soort eieren leek. "Ze zijn wit, en in het midden is er iets wat op ogen lijkt. Het lijkt op een salamanderachtig wezentje", zegt D'Agata. "Mijn vrouw pakte het op, en het was slijmerig".

D'Agata belde de Berlin Animal Control officer Jan Lund op omdat hij niet wist wat het was. Lund en D'Agata hebben enkele van de honderden eieren naar het museum in Hungerford Park gebracht. De eieren komen niet uit de buurt van Connecticut. Volgens het museum zouden de eieren met de storm Isabel meegebracht kunnen zijn. Het zouden reptiel-eieren kunnen zijn.

De pot met eieren is daarna naar de Central Connecticut State University gebracht. Ook daar wisten ze niet waar de eieren vandaan kwamen. Het blijft voor D'Agata een mysterie. Volgens hem was het windstil toen de eieren uit de lucht vielen. "Misschien zijn het wel buitenaardse wezens", grapt D'Agata.

Zegslieden van de CCSU zijn bij D'Agata's huis gekomen en hebben de rest van de eieren meegenomen in een pot met water. "We proberen nog steeds te bepalen welk soort de reptielen zijn. We hebben een aantal studenten die de eieren proberen te identificeren", zegt Ruth Rollin, voorzitter van de CCSU biologische afdeling.

"Ik heb nog nooit zoiets gezien in mijn hele leven", zegt D'Agata. Hij heeft er een paar zelf gehouden en in een pot gestopt om te kijken of ze uitkomen. "Ze zijn waarschijnlijk dood, maar ik wil zien wat er gebeurt. Ik wil zien wat ze zijn".