Uitslag UEFA Cup (24-09)

Vanavond werden verscheidene wedstrijden in de eerste ronde van de UEFA Cup afgewerkt. Van de Nederlandse afvaardiging kwamen NAC Breda en FC Utrecht in actie.

NAC Breda ging voor het aanzicht van 3500 eigen fans op de tribune fors onderuit in Newcastle (5-0). Newcastle United kwam na een halfuur op voorsprong door Bellamy, die vijf minuten later de score tevens verdubbelde (2-0). Na een uur spelen kopte Bramble een corner in (3-0). Met een raak schot van Shearer en een doeltreffende kopbal van Ambrose verscheen de eindstand op het bord. NAC kreeg met name in de eerste helft wel enkele kansen, maar het wist niet te scoren. Newcastle bleek eenvoudig weg te sterk.

FC Utrecht won in een leeg stadion Galgenwaard van het Slowaakse MŠK Žilina (2-0). De wedstrijd werd op last van de UEFA zonder publiek gespeeld als gevolg van de supportersrellen bij het duel tegen Legia Warschau vorig jaar.
In een matig duel scoorde Utrecht zowel in de eerste als tweede helft vlak voor het einde. Hans van der Haar en Stefaan Tanghe zorgden voor de geruststellende zege. Over twee weken zal de returnwedstrijd in Slowakije zijn.