[update] Geldloper neergeschoten in Den Haag

Snakehunter had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Aan het Jonckbloetplein in Den Haag is maandagmorgen een geldloper neergeschoten. De man is afgevoerd naar het ziekenhuis. De politie heeft inmiddels al een arrestatie verricht. Zij maakt nog jacht op mogelijk andere daders. Of er geld is buitgemaakt bij de overval is nog niet bekend. Het Jonckbloetplein is inmiddels afgezet, ook het tramverkeer is stilgelegd.

Update 20:51:

De verdachten wachtten in een busje op het plein in de wijk Laak op de komst van de geldwagen van Geldnet. Deze arriveerde omstreeks half tien. Nadat één van de twee geldlopers in het postkantoor aan het plein, een koffer met geld had opgehaald en naar buiten kwam, werd er geschoten door de overvallers. Het slachtoffer werd vermoedelijk in zijn arm geraakt.

De overvallers vluchtten na het lossen van de schoten in een auto richting Rijswijk, met als buit de geldkoffer. Het busje waarmee ze naar het Jonckbloetplein waren gekomen, staken ze in brand. De tweede auto van de verdachten werd korte tijd later, brandend op de Van Vredenburchweg in Rijswijk, aangetroffen.

Getuigen hebben de inzittenden zien wegrennen. Zeker één van hen werd in de omgeving van de Van Vredenburchweg aangehouden. Naar een tweede en een mogelijke derde verdachte begon de politie een grootscheepse zoekactie. Daarbij werden een helikopter en speurhonden ingezet. Alle kruispunten van de Generaal Spoorlaan, de Van Vredehburch­weg, de Prinses Beatrixlaan en de Huis te Landelaan werden bewaakt door politieagenten met kogelvrije vesten, maar de verdachten wisten te ontkomen. Het verkeer in de omgeving is ruim twee uur ontregeld geweest.