Wielrennen: 'Cipo' toch naar Vuelta

De organisatie van de Ronde van Spanje heeft besloten om sprinter Mario Cipollini en zijn ploeg Domina Vacanze toch toe te laten. De organisatie (Unipublic) verklaarde dat de Italiaanse wereldkampioen met zijn ploeggenoten onderweg zijn naar Gijon, waar de Vuelta zaterdag begint.

Ook zei een woordvoerder dat Unipublic ,,Domina Vacanze nooit officieel heeft uitgesloten van deelneming aan de Ronde''. Dat is opmerkelijk want dinsdag maakte de organisatie bekend de Italiaanse ploeg te hebben geweigerd omdat die, tegen de afspraken in, van plan was zonder Cipollini aan de start te verschijnen.

Schijnbaar heeft het dreigement geholpen want ,,Mooie Mario'', zoals de bijnaam van Cipollini luidt, werd alsnog geselecteerd. Daardoor zal de Vuelta toch met de beloofde 22 in plaats van 21 ploegen van start gaat.

Overigens heeft Cipollini's ploeg wel bedongen dat de sprinter mag afstappen wanneer hem dat goed dunkt. Dat zou wel eens na de eerste week kunnen zijn. Het parcours overziend zijn de tweede, derde, vierde en vijfde etappe de sprinters op het lijf geschreven.