Raadslid in eigen stadhuis bestolen

zwever had ons via de newssubmit een herschreven bericht gestuurd, waarvoor onze dank!

Ex-raadslid van Leefbaar Rotterdam Smit, tegenwoordig gemeenteraadslid voor Nieuwrechts, is in de nacht van maandag op dinsdag bestolen. Uit Smits werkkamer in het Rotterdamse stadhuis zijn twee computers, een digitale camera en papieren weggennomen.

De computers bevatten belangrijke documenten. Zo staan alle stukken die Smit de laatste maanden geschreven heeft op de computers, zoals analyes, strategieën, en andere zaken die politiek gezien interessant zouden kunnen zijn.

Smit, die in februari uit Leefbaar Rotterdam stapte en een eigen fractie begon, vermoedt dat de daders linkse activisten zijn, die het gericht op hem hadden gemunt. Hij denkt dat het intimidatie is. Ze zouden hem willen afschrikken, omdat hij, zoals hij het zelf zegt, "flink aan de weg aan het timmeren" is.

Smit vindt dat de politie té laks optreedt. "Na alle aangiftes, waar de politie niets mee heeft gedaan, wegens bedreiging en smaad is dit nu weer de zoveelste zaak waar vast niets mee zal gebeuren. De wijkagent en de technische recherche zijn tot nu toe maar drie minuten binnen geweest."

Smit gaat een eigen ordedienst in het leven roepen, om voor zijn persoonlijke beveiliging te zorgen.