Pony beestachtig toegetakeld

Esposa had ons via de newssubmit het volgende te melden:

In de omgeving van Enschede is een dierenbeul actief die op een gruwelijke wijze dieren afslacht. Hele stukken vlees worden uit de dieren gehaald en vervolgens meegenomen. Vorige maand werd al een schaap beestachtig toegetakeld. Dit keer was de vijf jaar oude Shetlandpony Marina het slachtoffer.

De pony werd zwaar verminkt gevonden toen haar baasje haar wat appeltjes en suikerklontjes wilde brengen. Het beestje was inmiddels al bezweken aan haar verwondingen. Uit de pony werd zo'n vier tot vijf kilo vlees gesneden, mogelijk voor consumptie. Volgens de eigenaar van de pony is de dader namelijk weloverwogen te werk gegaan: "Er zijn stukken vlees van de billen gesneden. En daar zitten juist de biefstukjes."

De politie Twente bevestigt de illegale slachtpraktijken: "We houden er ernstig rekening mee dat er een verband bestaat tussen deze pony en het eerder mishandelde schaap. Vooral de manier waarop in de dieren is gesneden, verraadt dat er een kenner aan het werk is geweest. We gaan er niet van uit dat het toeval is dat juist het 'goede vlees' is meegenomen."

De Enschedeër Henk ten Napel, oprichter van de Stichting Zinloos Geweld tegen Dieren, looft een beloning van 2500 euro uit voor de gouden tip.