Parkeersituatie rond Arena 'onacceptabel'

Bij grote evenementen in de Amsterdam Arena kan de parkeersituatie levensgevaarlijk worden. Dat meldt het RTL Nieuws. Veiligheidsexperts maken zich grote zorgen. Ze noemen het 'onacceptabel'.

De gemeente gebruikt bij evenementen, zoals onlangs het concert van Robbie Williams, de parkeergarage van een woonboulevard in de buurt. RTL Nieuws concludeert na onderzoek dat de situatie daar gevaarlijk is. Duizenden mensen moeten bij calamiteiten via een smalle nooduitgang naar de parkeerplaatsen. De ruimtes zijn er benauwd en het is er ook nog eens gevaarlijk. De noodùitgang blijkt opeens een ingang te zijn, zodat iedereen tegen de aangegeven richting in loopt. Als er brand uitbreekt en paniek ontstaat, is de situatie niet te overzien.

Bovendien blijkt de gemeente zich niet aan gemaakte afspraken te houden. Gemeente en brandweer hebben afspraken gemaakt over avondgebruik van de parkeerdekken. Zo moeten er bijvoorbeeld stewards zijn in het trappenhuis om aanwijzingen te geven. Uit het onderzoek van RTL Nieuws blijkt dat er geen steward te bekennen is.

De inspectie van het ministerie van VROM heeft in een reactie toegezegd meer toezicht te gaan houden op de parkeersituatie rondom de Arena.