VS moslims klagen over toename geweld

KomMaar had ons via de newssubmit het volgende te melden:

In verschillende westerse landen klagen moslims erover dat ze steeds vaker het slachtoffer zijn van geweld. In Amerika is het aantal klachten over geweld tegen moslims sinds 11 september 2001 met 15% gestegen. De Raad voor Amerikaans-Islamitische Betrekkingen (CAIR) zegt dat de aanslagen van 11 september vooral geleid hebben tot acties tegen Arabieren en moslims. Volgens de CAIR voert de regering van de VS een politiek beleid op basis van religie en etniciteit.

Het Amerikaanse ministerie van Justitie noemt de aantijgingen van de CAIR onjuist. Een woordvoerder spreekt van oneerlijke kritiek, gebaseerd op verkeerde informatie en propaganda. De maatregelen na de aanslagen werden in het kader van de veiligheid van alle Amerikanen genomen en bleven dus binnen de grenzen van de grondwet, aldus een verklaring van justitie.

Volgens de CAIR heeft de Amerikaanse regering burgers echter aangespoord om moslims als slachtoffer te kiezen. In Florida zijn verschillende aanvallen uitgevoerd op islamitische instellingen. In één geval reed een vrachtwagenchauffeur zelfs in op een moskee. Overigens raakte niemand daarbij gewond. De voorzitter van de CAIR spreekt ook zijn zorg uit over de speciale registratieverplichtingen die studenten en bezoekers uit moslimlanden moeten ondergaan, alsmede de herhaaldelijke invallen door justitie in woningen en bedrijven van moslims.