Roeier aangezien voor terrorist

Lentje, nothandy, hardcorealways, traB en Michiel hadden ons via de newssubmit het volgende te melden:

Theodore Rezvoy uit Oekraïne wilde de eerste mens worden die in z'n eentje de Atlantische oceaan overroeit. Hij zou van New York naar Frankrijk roeien. Dat is een tocht van meer dan 6.000 kilometer, en Rezvoy zou er ongeveer tachtig dagen over gaan doen. Helaas kwam hij niet al te ver.

Na acht dagen werd hij aangehouden door de Amerikaanse marine, die zijn schip doorzocht in het kader van de 'War on Terrorism'. De roeier had over zijn radio gevraagd om medicijnen voor een leverkwaal, en op het Amerikaanse marineschip vond men dat zo verdacht, dat ze de boot van Rezvoy letterlijk op zijn kop hebben gezet. "Ze vroegen me of ik explosieven bij me had of wapens. Ze namen mijn vuurpijlen in beslag en ook mijn zakmes. Ze pakten het allemaal af," aldus Rezvoy.

Uiteindelijk geloofde de Amerikaanse marine toch dat de roeier geen terrorist was, maar toen was het al te laat voor zijn recordpoging. De Amerikanen hadden zijn boot beschadigd toen ze hem op hun schip wilden hijsen. Toen ze de boot terug in het water zetten, bleek dat bepaalde apparatuur ontbrak, onder andere een apparaatje dat elke negentig seconden een signaal afgeeft. Dat is nodig om de roeier op te kunnen sporen als hij vermist zou worden. Rezvoy is inmiddels aan land gezet, maar zijn boot drijft nog ergens op zee.