Topcrimineel in A'dam opgepakt [Update]

De Amsterdamse politie heeft gisteren in het centrum van de hoofdstad topcrimineel Koos R. aangehouden wegens mishandeling. R. stond in het verleden bekend als de rechterhand van één van Nederlands grootste misdadigers, de leider van de beruchte Octopus-drugsbende Johan V., alias de Hakkelaar.

R. kwam vorig jaar uitgebreid aan bod in een programma van Peter R. De Vries. De misdaadverslaggever ontdekte dat R. op het dodenlijstje stond van de Brabantse crimineel A.K. uit Oss. Die zou destijds vanuit de gevangenis, tijdens een weekeindverlof, twee huurmoorden hebben beraamd op Koos R. en diens broer Martin. De crimineel uit Oss wilde de broers R. uit de weg ruimen om het monopolie op de Brabantse misdaadmarkt te verkrijgen.

Overigens arresteerde de Amsterdamse politie gisterochtend opnieuw oud-Heineken ontvoerder Willem Holleeder. Net als eerder deze week werd hij weer snel vrijgelaten wegens gebrek aan bewijs. Volgens een woordvoerster van de politie was er informatie dat er wapens zouden liggen in een auto op de Keizersgracht. In deze auto bleek de ex-Heineken ontvoerder te zitten. De politie vond in de auto wel een geheime bergplaats, maar geen wapens.

De 43-jarige metgezel van Holleeder, Dino S., die afgelopen woensdag samen met hem werd opgepakt zit nog wel vast. Bij S. werden twee automatische pistolen aangetroffen.

Update 13:01

Het ANP radionieuws meldt zojuist dat Koos R. na verhoor is vrijgelaten.