De EHBO in financiële problemen

Lord Dreamer herschreef voor ons het volgende bericht, waarvoor dank!

Door de vergrijzing en terugloop in ledenaantal komt er steeds minder geld binnen voor de organisaties die EHBO (Eerste Hulp Bij Ongelukken) verlenen. De EHBO komt hierdoor in financiële problemen.

De EHBO-organisaties zijn meestal afhankelijk van vrijwillige bijdragen. Deze bijdragen lopen terug, terwijl het aantal evenementen waarbij deze organisaties worden ingezet toeneemt. Dat staat in een vandaag uitgebrachte verklaring van de voorzitter van de Nederlandse federatie EHBO, A. Verhoeven.

"De EHBO kampt met vergrijzing en een terugloop van vrijwillige leden", aldus Verhoeven. "De dienstverlening aan de verenigingen, zoals de opleidingen van docenten, cursussen en materialen, moet nog steeds worden gefinancierd uit vrijwillige bijdragen. Nu die teruglopen wordt de kwaliteit van de dienstverlening aangetast."

De Voorzitter van de Nederlandse Federatie EHBO doet dan ook een dringend beroep op de overheid om geld voor de EHBO verlenende organisaties uit te trekken, om snelle hulp te kunnen blijven verlenen. "Als de EHBO niet meer in staat is om goede hulpverleners af te leveren, zal de overheid het maatschappelijk belang van de eerste hulp niet alleen met de mond moeten belijden maar financieel moeten bijspringen," vindt Verhoeven.