Vliegveld Eelde wil schadevergoeding

TOL had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Groningen Airport Eelde wil een schadevergoeding van de Turkse vliegmaatschappij Onur Air. Dit heeft Adjunct-directeur M. Stutterheim van het vliegveld vandaag bekendgemaakt

Een toestel van Onur Air met 142 passagiers aan boord raakte dinsdagmorgen om iets over negen tijdens het opstijgen van de baan nadat het bij de start niet van de grond kon komen. De directie denkt in totaal 1,5 tot 2 ton schade te hebben opgelopen.

Het vliegveld is door het ongeluk anderhalve dag gesloten geweest en er moesten 10 vakantievluchten worden verplaatst naar andere vliegvelden. Verder komen hier nog kosten bij voor het vervoer van pasagiers naar andere vliegvelden en het repareren van de baan. Onbekend is nog wat en hoe groot de schade aan het vliegtuig is.

Het strafrechtelijke onderzoek naar het ongeval wordt uitgevoerd door de Luchtvaartpolitie. Onderzocht gaat worden aan wie het ongeluk te wijten valt. Ook de raad voor transportveiligheid voert een onderzoek uit om de luchtvaart te verbeteren en lering te trekken uit het ongeval.

De resultaten van dit onderzoek laten naar verwachting nog een jaar op zich wachten.