Kamer wil gedoogzone voor radiopiraten

bierfanaatje had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Een meerderheid in de Tweede Kamer wil dat onderzocht wordt of er een 'gedoogzone' voor radiopiraten kan komen. De laatste maanden houdt het Agentschap Telecom, onder de naam actie Etherflits, een grote schoonmaak in de ether en haalt daarbij veel piraten uit de lucht.

Een groot aantal Kamerleden vindt dat door het verdwijnen van de piratenzenders de creativiteit in ether ver te zoeken is. Ze pleiten voor een plekje op de etherband waarop piraten alle ruimte hebben. Ze refereren aan Nieuw-Zeeland, waar ook een dergelijke gedoogzone zou bestaan.

Minister Brinkhorst (Economische Zaken) is voorstander van creativiteit op de radio en wil daarom wel onderzoeken of het toelaten van piraten mogelijk is. Maar hij maakte meteen duidelijk dat de etherband in Nederland maximaal is benut en dat het moeilijk zal zijn een plaatsje te vinden. "Ook moeten we ons afvragen of we een systeem moeten invoeren met ruimte voor mensen zonder een vergunning".

Radiopiraten hebben de laatste tijd actie gevoerd tegen het uit de lucht halen van hun zenders, onder de naam Tegenflits.




Relevante link: www.etherpiraten.com