Muziek als pressiemiddel in Irak

MetalMessiah had ons via de newssubmit het volgende te melden: Het Amerikaanse leger zet Metallica en Sesamstraat in als pressiemiddel in Irak.

Ouders zijn niet de enige die de muziek van hun kinderen haten; Irakezen haten het ook. Amerikaanse legeronderdelen proberen de weerstand van Saddam’s aanhangers te breken met langdurige sessies waarbij Saddam's aanhangers gedwongen worden te luisteren naar heavy-metal en kinderliedjes. "Geloof me, het werkt", gaf een militair te kennen.

"De bedoeling", zegt says Sgt. Mark Hadsell "is het breken van een individu’s weerstand door hem/haar te irriteren met muziek die door sommige Irakezen als beledigd wordt ervaren". Nummers die worden gespeeld zijn onder andere "Bodies" van de Vin Diesel "XXX" soundtrack en "Enter Sandman" van Metallica. "Deze mensen hebben nooit eerder heavy-metal gehoord" legt hij uit. "en ze kunnen het geestelijk niet aan". Slechts weinigen houden de loodzware riffs van Metallica vol, en kinderliedjes zijn niet veel beter, zeker als het assortiment klassiekers bevat zoals "Sesam Straat" en de gekreunde smartlappen van Barney de paarse dino.