BNN en Veronica herdenken Bart de Graaff

Deze maand zullen de televisiezenders BNN en Veronica het overlijden van omroepbaas en programmamaker Bart de Graaff herdenken. Op 25 mei vorig jaar overleed de 35-jarige De Graaff. Hij kampte al zijn hele leven met een zwakke gezondheid.

Bart de Graaff begon zijn carrière bij Veronica, en ging daarna verder met zijn eigen zender BNN. "Ondanks zijn geringe lengte en zijn veel te korte leven heeft hij een groot stempel gedrukt op de vaderlandse televisie", aldus Veronica. Op 31 mei zendt de zender het programma 'Toen Bart nog B.O.O.S. was' uit. De titel verwijst naar het jeugdprogramma van De Graaff dat hij ooit bij Veronica presenteerde. In het programma zullen vrienden en collega's van Bart aan het woord komen, waaronder Tatjana, Henk Westbroek en Hans Klok.

BNN start vanaf 19 mei met een vierdelige serie 'Het beste van Bart'. Het wordt "een hommage aan Bart's veelzijdige talent en zal bestaan uit een compilatie van hoogtepunten uit oude programma's", aldus de omroep. Zo keren de legendarische Teringtubbies en 'Waar kan ik je 's nachts voor wakker maken'-afleveringen terug.