Slachtoffer liquidatie is Rotterdammer (49)

Het slachtoffer van de liquidatie die gisteren in Amsterdam plaatvond is een 49-jarige Rotterdammer. Dat meldt Brillie via de newssubmit. Het slachtoffer is bekend bij de politie in de sfeer van geweldsmisdrijven, zo liet de politie maandag weten.

Een motorrijder beschoot de man meerdere malen, wat de Rotterdammer ter plekke deed overlijden aan zijn verwondingen. Het incident gebeurde rond 11.15 uur midden in een woonwijk in de Van der Pekstraat.

De politie vermoedt dat de motorrijder en het slachtoffer elkaar vlak voor de liquidatie nog hebben gesproken. Die ontmoeting moet uit de hand zijn gelopen, waarna de dader een aantal schoten op de Rotterdammer afvuurde. De motorrijder, een man, vluchtte vervolgens in de richting van de Meidoornweg en tot nu toe ontbreekt van hem ieder spoor.

De Amsterdamse recherche vermoedt dat het motief van de moord een geëscaleerd conflict is. Een rechercheteam van vijftien man is op de zaak gezet. Vandaag zal er sectie op het stoffelijk overschot plaatsvinden.