Anti-Balkenende-lied ongewenst bij PvdA

Larf had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Op vier zondagse bijeenkomsten van de PvdA Noord-Holland zou de Haarlemse travestiet Dolly Bellefleur een lied ten gehoren brengen met, voor CDA-leider Balkenende, kwetsende teksten. Maar de leiding van de PvdA heeft dat verboden: ,,Het is niet de bedoeling dat op PvdA-bijeenkomsten dat lied gezongen wordt'', zo liet de woordvoerder van PvdA-leider Wouter Bos weten.

Op de melodie van een bekend Nederlandstalig lied uit begin jaren 60 ''Peter'', van de meisjesgroep Sweet Sixteen, had Ruud Douma (het alter ego van Bellefleur) een alternatieve tekst gemaakt:
,,Wie maakt dat ik niets meer lust? Wie verstoort mijn rust? Dat is Jan Peter, ja ja Jan Peter. Hij is gladder dan een aal. Preekbuis van de provinciaal. Lepe ogen, donker haar. Geknipt met een heggenschaar.'' en ,,Jan Peter vanaf de eerste dag. Dat ik je op de beeldbuis zag. Denk ik mijn God hef toch accijns. Op jouw vervloekte grijns.''

De PvdA heeft na overleg met het provinciaal campagneteam besloten dat Dolly Bellefleur dit lied niet mag zingen. Wel mag ze de bijeenkomsten gewoon blijven presenteren.

=
En 3 FM dj Rob Stenders blijkt het lied in mp3 op zijn site te hebben gezet. (links onderaan)