Inwoner van Heiloo al bijna 300 dagen zoek

Er komt een nieuwe zoekactie naar de 23-jarige Jacob Burger uit Heiloo die al 293 dagen spoorloos verdwenen is. Op 19 april 2002 vertrok hij overstuur in zijn auto met als bagage alleen een jas en een pinpas. Hij zou bang zijn geweest voor een groep Ajax supporters, omdat hij enige tijd daarvoor onheuse opmerkingen zou hebben gemaakt over de vijf jaar geleden bij Beverwijk doodgeslagen Ajax-fan Carlo Picornie. Politie onderzoek heeft echter nooit ook maar enig bewijs in die richting opgeleverd.

Jacobs auto werd enkele dagen na zijn verdwijning teruggevonden op het terrein van camping Bakkum. Diverse zoekacties in het duingebied rond de camping hebben nooit wat opgeleverd. Ook in de auto zijn geen sporen aangetroffen die wijzen op een misdrijf.

De afgelopen tijd is wel gezocht in het ''sekscircuit'' naar Burger. De jongeman was een vaste bezoeker van parenclub Showboat uit Zaandam. En de moeder van Jacob vertelde onlangs nog dat ze een tip had gehad dat Jacob in Spanje zou zitten. Maar die tip bleek achteraf waardeloos. Doordat de moeder er niet bij had verteld dat de tip afkomstig was van een paragnost is de relatie met het politieteam sterk bekoeld geraakt. Ook een tip uit Antwerpen dat Burger actief zou zijn als homodanser leverde niets op.

Binnenkort wordt er echter toch weer een grote zoekactie in het duingebied rond camping Bakkum gehouden. ,,We zijn weer terug bij af,'' zegt een politiewoordvoerder. Zelfmoord, ontvoering, moord; de politie houdt overal rekening mee. Vast staat maar één ding: Jacob heeft na 19 april nooit geld opgenomen van zijn rekening.


Signalement bij Vermist.