Greenpeace bezette kerncentrale Engeland

Een grote groep activisten van Greenpeace zijn gisteren de kerncentrale Sizewell B in het graafschap Suffolk binnengedrongen. Met deze actie wilde milieugroep bewijzen dat de centrale een veel te makkelijk doelwit is voor terroristen en zeer slecht is beveiligd, nodeloos te zeggen dat dit bewijs succesvol geleverd is.

Van de negentien actievoerder die gisterochtend tot in de de kerncentrale in het oosten van Engeland konden komen, wisten er toen maar liefst tien nog helemaal tot in het commandocentrum door te breken.

Het enige wat ze nodig hadden gehad om binnen te komen was een ladder en wat bergbeklimmersmateriaal meldden medewerkers van Greenpeace. Het hele team was het terrein opgekomen door 'gewoontjes' het hek open te knippen. Het is bevestigd dat actievoerders van Greenpeace de kerncentrale zijn binnengekomen door de politie van Suffolk.
Deze arresteerde twaalf actievoerders. Greenpeace beëindigde de actie nadat enkelen van de groep het woord gevaar op de koepel van het gebouw hadden geschilderd.

Cozy bedankt voor het melden via de newssubmit.